Жінки з Броварів, яких розшукували, живі — СБУ

Жінки з Броварів, яких розшукували, живі — СБУ

Укрінформ
На Київщині СБУ попередила замовне вбивство двох жінок з Броварів.

На цьому акцентувала увагу у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська.

"Поки ми з поліцією працювали, в соцмережах з'явилась трохи викривлена інформація від тих, хто за цим лише "наглядав". Жінки з Броварів, дякувати Богу, живі і здорові", - написала вона.

Під час спецоперації у Київській області правоохоронці попередили замовне вбивство двох жінок та затримали організаторів і виконавців, які планували злочин.

Оперативники Служби безпеки України отримали інформацію, що житель Броварів, який є власником промислово-будівельної компанії, через посередника підшукує виконавця для здійснення вбивства. Встановлено, що зловмисник «замовив» колишню дружину та її доньку через судові спори щодо поділу майна після розлучення.

За отриманою інформацією, колишнє подружжя оскаржувало через суд право власності, зокрема на частки у бізнесі, нерухоме та рухоме майно, у тому числі приватний літак.

За вчинення вбивства «замовник», спільно зі своєю третьою дружиною, пропонував виконавцю 50 тисяч доларів США.

Для попередження особливо тяжкого злочину оперативники СБУ вивели посередника на умовного «кілера». Для надання «доказів виконаного завдання» було проведено контроль за вчиненням злочину та здійснено імітацію вбивства громадянок. Для підтвердження «ліквідації жертв» замовнику зроблено відповідні постановочні фото і оприлюднено інформацію про їх зникнення.

Правоохоронці затримали за місцями проживання організатора та його дружину. Також на одній із вулиць Броварів затримано посередника, а у власному помешканні його дружину, з якою він був у змові.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) тривають слідчі дії.

Читайте також: На Київщині розкрили замовне вбивство двох жінок

Операція з викриття і затримання зловмисників проводилась спецпідрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-