У Києві судитимуть посадовців, які на ремонті дитсадка розікрали понад 2 мільйони

У Києві судитимуть посадовців, які на ремонті дитсадка розікрали понад 2 мільйони

Укрінформ
Прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду справу проти посадовців, які на ремонті дитячого садка розікрали понад 2 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

“Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання понад 2 млн гривень, виділених на капітальний ремонт дитячого садка, розташованого на території Печерського району міста Києва”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2015 році посадові особи Управління житлово-комунального господарства та будівництва уклали з підприємством-підрядником договір на проведення робіт з капітального ремонту дошкільного навчального закладу, розташованого на території Печерського району міста Києва.

Читайте також: На Житомирщині сільський голова погорів на хабарі у $35 тисяч

Надалі на підставі затверджених актів виконаних робіт Управління житлово-комунального господарства та будівництва перерахувало на рахунки приватного підприємства понад 10 млн гривень бюджетних коштів.

Однак, як встановлено досудовим розслідуванням, виконавцем робіт не здійснені роботи на загальну суму понад 2 млн гривень, що підтверджується висновками експертиз.

Дії посадовців кваліфіковано за ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), санкція якої передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Столичному чиновнику, який розікрав гроші на реконструкції скверу, оголосили підозру

Наразі місцевою прокуратурою обвинувальний акт стосовно колишнього директора приватного підприємства та службової особи, яка здійснювала технічний нагляд при здійсненні будівельних робіт, скеровано до суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-