Кличко звільнив директора Київзеленбуду та ще двох чиновників

Кличко звільнив директора Київзеленбуду та ще двох чиновників

Оновлено
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко після перевірок звільнив директора департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Костянтина Федотова, директора комунального об’єднання «Київзеленбуд» Наталю Білоусову та директора КП «Центр розвитку міського середовища» Станіслава Дьоміна.

Про це Кличко поінформував на колегії КМДА у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, відповідні рішення про звільнення були прийняті у зв’язку із виявленими порушеннями в ході перевірок.

При цьому Кличко зазначив, що за останні півтора року департамент внутрішнього і фінансового контролю КМДА провів перевірки у понад 100 структурних підрозділах і комунальних підприємствах. "Порушень більше ніж півтора мільярдів гривень", - заявив мер.

"Неодноразово як мер столиці звертався до профільних замів, до керівників департаментів, керівників комунальних підприємств по тих недоліках, які потрібно усунути в найближчий час. На жаль, ці персони знаходять будь-які причини, чому вони не можуть виконати ті обов'язки, які покладені на них", - сказав Кличко.

Відтак, за словами міського голови, було прийнято рішення про звільнення таких посадовців.

"Це означає, що людина не відповідає своїй посаді і не виконує ті очікування, які громада поклала на них. У зв'язку з цим було прийнято рішення по тих людях, які впродовж довгого часу не виконували свої професійні обов'язки, написати заяву про звільнення", - сказав Кличко.

Читайте також: Столична влада оскаржить перейменування проспектів Бандери і Шухевича

Наразі, за його словами, звільнено трьох чиновників. "Однак перевірки тривають, служба внутрішнього аудиту працює по інших напрямках, і я не виключаю, що у найближчі часи кількість людей, які будуть звільнені, побільшає", - підкреслив Кличко.

Він також доручив підготувати матеріали перевірок для направлення до правоохоронних органів для відповідного реагування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-