Платформу для Boryspil Express почали будувати на Видубичах

Платформу для Boryspil Express почали будувати на Видубичах

Фото
Укрінформ
Спеціально для потреб маршруту Kyiv Boryspil Express розпочато спорудження платформи на Видубичах.

Про це повідомив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов, передає сайт Укрзалізниці.

“Це перший етап більш масштабної реконструкції даного транспортно-пересадочного вузла, його інтеграції з транспортною системою столиці, зокрема метрополітеном. Будівництво платформи на Видубичах дозволить уже до кінця 2019 року здійснювати там зупинку Kyiv Boryspil Express, як і планувалося під час запуску проекту”, - йдеться у повідомленні.

За словами Кравцова, на цьому маршруті в ідеалі необхідні поїзди більшої місткості -оптимально до 500 пасажирів. Пʼять таких потягів могли б забезпечити безперебійне й ритмічне довезення всіх охочих в аеропорт.

Читайте також: До аеропорту "Бориспіль" у години пік курсуватиме тандем-експрес

“Це була б адекватна реакція на ті логістичні виклики, які виникають внаслідок стрімкого розвитку потенціалу Бориспільського летовища та прогресуючого збільшення кількості пасажирів, що користуються головними повітряними воротами країни. Однак не забуваємо, що один поїзд такої комплектації потягне на мільйонів девʼять євро. До того ж уже сьогодні маємо думати, що це повинні бути або електропоїзди з автономним ходом, або ж гібридні дизель-електропоїзди, оскільки основна частка цього маршруту електрифікована. Варіантів придбання такого рухомого складу може бути кілька: партнерство з приватними структурами, коли ми використовуємо їхні поїзди, державне фінансування та кошти власне Укрзалізниці”, - зазначив Кравцов.

Як повідомляв Укрінформ, залізничне сполучення між станціями “Київ-Пасажирський” та “Бориспіль-Аеропорт” було відкрито 30 листопада 2018 року.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-