На бульварі Дружби народів відкрили пам’ятник поету

На бульварі Дружби народів відкрили пам’ятник поету

Фото
Укрінформ
На бульварі Дружби Народів у Києві встановлено пам’ятник азербайджанському поету та мислителю Імадеддіну Насімі.

Участь у відкритті монумента взяв міський голова столиці Віталій Кличко, повідомляє його прес-служба.

«Я дуже радий, що сьогодні тут, у Києві, ми відкриваємо пам’ятник Імадеддіну Насімі. Герою дружнього нам азербайджанського народу. Варто зазначити, що створив пам’ятник скульптор Сейфаддін Гурбанов – народний художник України і заслужений художник Азербайджану. І це – теж символічно», - заявив Кличко.

За його словами, Україна й Азербайджан завжди були стратегічними партнерами, а Київ і Баку – міста-побратими із 1997 року. Столиці співпрацюють у сферах розбудови інфраструктури, промисловості, культури, туризму. А рік тому в Києві відкрито сквер імені Мусліма Магомаєва, де з ініціативи Посольства та за підтримки Торгового дому Азербайджану в Україні висаджено сотні дерев, нагадав мер.

Читайте також: У Києві відкривається “скляний” міст з Володимирської гірки

Відкриття пам’ятника Імадеддіну Насімі відбулось у рамках святкування Дня міста Києва та з нагоди 100-річчя Міжнародної дипломатії Азербайджану. На церемонії також були присутні Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Азербайджан в Україні Азер Худієв та мер міста Баку Ельдар Азіз оглу Азізов.

Імадеддіну Насімі народився в азербайджанському місті Шамахи у 1369 році. Він був дуже освіченим: вивчав астрономію, математику, фізику та хімію. Володів кількома мовами. Через свої волелюбні погляди був змушений залишити батьківщину і виїхав на територію сучасної Сирії. У своїх віршах пропагував ідеї свободи та рівності, за що й був страчений у 1417 році в місті Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-