Київським студентам-медикам показали фільм “Бранці Кремля”

Київським студентам-медикам показали фільм “Бранці Кремля”

Фото
Укрінформ
Радник міністра інформаційної політики Герой України Володимир Жемчугов зустрівся зі студентами Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця та презентував їм фільм “Бранці Кремля”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я зараз завжди звертаюся до молоді як до українців, щоб ви розуміли, в якій країні ви живете, хто ви є, що це ваша країна, це ваше небо, земля, річки, поля, море - це все ваше. І ніхто не може приходити і вам розказувати, що вам робити, якою мовою розмовляти і який шлях обирати”, - сказав Жемчугов на зустрічі зі студентами.

Він зазначив, що “Бранці Кремля” - фільм про жителів України, які жили у Криму і боролися за незалежність України. За його словами, молодь повинна знати правду про події 2013-2014 років і про те, що зараз відбувається в Криму та на Донбасі.

Зустріч студентів Національного медичного університету імені Олександра Богомольця / Фото: Геннадій Мадієвський, Укрінформ

Координатор проекту "Бранці Кремля" Олена Жемчугова зазначила, що фільм був знятий задля нагадування суспільству про тих українців, які зараз перебувають у російських тюрмах.

"Проект "Бранці Кремля" розпочався ще в лютому 2018 року. Цей фільм про патріотів, про наших політв’язнів, які перебувають у Росії, і незважаючи на ті події, які відбувалися в Криму, вони показували Росії, що Крим - це Україна. І за це вони опинилися в тюрмах Росії", - сказала вона.

Жемчугова додала, що студенти у Тернополі, Херсоні, Маріуполі, Полтаві, Рівному, Черкасах і Києві вже мали змогу побачити фільм. На черзі - поїздка у Чернівці.

Читайте також: У Києві презентували фільм про підготовку в РФ релігійних екстремістів

Під час зустрічі було представлено ролик фільму "Бранці Кремля", а усім охочим подарували книжки та журнали, присвячені українським полоненим.

Документальний фільм «Бранці Кремля» знято телеканалом іномовлення UA|TV на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують понад 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-