"Мама+Я": у Києві відбудеться благодійний фестиваль для дітей-сиріт

Фото
Укрінформ
Уперше у Києві 16 травня відбудеться благодійний фестиваль "Мама+Я" для дітей-сиріт.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомила директор благодійного фонду "Мама+Я" Наталя Сивак.

"Фестиваль "Мама+Я" проходить вже 13 років, заснований він у Дніпрі. Але цього року 16 травня ми вперше проводимо його у Києві. Також у вересні він відбудеться у Дніпрі, Кропивницькому та Запоріжжі. На це масштабне всеукраїнське свято запрошуються діти-сироти, прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу, інтернатні заклади, діти, які перебувають під опікою. Ми очікуємо понад тисячі дітей і створюємо для них свято", - сказала Сивак.

Вона зауважила, що фестиваль буде майданчиком для саморозвитку та самореалізації дитини-сироти.

Прес-конференція щодо проведення благодійного фестивалю "Мама + Я" в Укрінформі / Фото: Інна Бородаєва, Укрінформ

"Кожна дитина, яка має талант, зможе на цьому заході його розкрити. Ми матимемо 4 локації - сцена, де дитина зможе показати спів, гру на музичних інструментах, виставка дитячих робіт, буде спеціальна локація для дітей, які люблять грати у футбол, а також "Веселі старти". Кожна дитина отримає подарунки, а переможці - планшети, ноутбуки, спортивний інвентар", - зазначила Сивак.

За її словами, за 13 років існування фестивалю "Мама+Я" у ньому взяло участь понад 50 тисяч дітей-сиріт.

Читайте також: Українка зі США малює янголів, допомагаючи дітям в Чернівцях

"Завдяки допомозі фонду створено 483 прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу. Для 253 дітей після 12 років було знайдено родину. Цього року нас підтримали зірки із шоу-бізнесу, друзі та меценати фестивалю. За допомоги Державної служби зайнятості буде створено 60 локацій для розважальних та профорієнтаційних напрямків", - поінформували Сивак.

За її словами, цього року проведення фестивалю підтримала Talant School співачки Наталії Могилевської.

"Багато років нас підтримував Кузьма Скрябін і щороку приїжджав до нас у Дніпро. Він був єдиним із шоу-бізнесу, хто приїжджав за свої кошти, з подарунками для дітей. Цього року Наталія Могилевська разом зі своїми вихованцями буде співати пісню, присвячену Кузьмі", - сказала Сивак.

Заступник голови Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк запевнила, що служба завжди готова підтримувати подібні заходи.

"Ми маємо фахівців і хочемо проводити профорієнтацію з дітьми. На фестиваль ми запросили багато великих роботодавців, які презентуватимуть свою діяльність. Будуть зроблені презентації щодо основних професій. На ринку праці країни спостерігається дисбаланс, багато людей виїжджають за кордон. Тому наша мета показати дітям світ професій, організувати профдіагностику, щоб допомогти дітям-сиротам обрати свій шлях", - наголосила Жовтяк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-