Київські кадети зможуть їздити у громадському транспорті безкоштовно

Київські кадети зможуть їздити у громадському транспорті безкоштовно

Укрінформ
Київська міська рада підтримала внесення змін до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

Відповідне рішення підтримали 77 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, зміни до програми передбачають, що вихованці військових ліцеїв матимуть право безкоштовного проїзду в метрополітені та громадському транспорті.

“Цей проект рішення надзвичайно важливий. У зв'язку зі вступом у дію нової редакції Закону “Про освіту” програма “Турбота” не може покривати пільговий проїзд такої категорії, як учні, кадети військових училищ, оскільки цей заклад вважається закладом середньої освіти зі спеціальним статусом. Наш проект покликаний цю ситуацію виправити. Я вважаю, що це потрібно, щоб з раннього дитинства кадети розуміли, що їхня професія не є дискредитованою, а викликає велику повагу”, - сказав заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Читайте також: ЗНО з іноземної мови стало обов’язковим для вдвічі більшої кількості майбутніх магістрів

Таким чином, програма «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки міститиме окремий пункт, який визначає, що право безоплатного проїзду в Київському метрополітені та наземному пасажирському транспорті загального користування, який працює у звичайному режимі руху, надається учням закладів загальної середньої освіти на підставі учнівського квитка, а кадетам - на підставі посвідчення ліцеїста військового ліцею.

Фото: kadety.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-