Burning man відкриває на Подолі Палац культури

Burning man відкриває на Подолі Палац культури "Куренівка"

Укрінформ
У Києві 11 травня презентують новий мистецький простір "Палац культури "Куренівка", який обладнала українська спільнота Burning Man.

Про це повідомили Укрінформу організатори заходу.

"11 травня українська спільнота Burning Man запрошує на гучне новосілля на Подолі - відкриття палацу культури "Куренівка" Precompression Kyiv: Housewarming. Більш ніж 24 години ми будемо дарувати та відпочивати, тема святкування - прогрівання нашого нового спільного дому", - розповіли організатори.

Новий заклад розташований за адресою вул. Костянтинівська 73 - це територія колишнього Київського автомобільно-ремонтного заводу площею 1200 метрів квадратних, яку готують з березня 2019 року.

Відкриття палацу планується в експериментальному форматі. Зокрема, на учасників очікує близько 80-ти арт-проектів, що будуть розміщені у восьми зонах.

"Захід організований українською спільнотою Burning Man відповідно до 10 принципів Burning Man, контент якого створюють самі учасники. Захід є некомерційним, вільним від спонсорів, реклами, грошей і фінансується учасниками виключно шляхом продажу квитків та донорських внесків. Бюджет заходу буде опубліковано після завершення події, також офіційними представниками американського Burning Man Project буде проведено аудит заходу", - зазначається у прес-релізі.

Захід пройде за принципом "не залишай відходів" - тобто, учасники зобов'язуються залишити після себе якмога менше сміття, а все можливе буде перероблено на місці.

"Шукайте позначку на карті та використовуйте, будь ласка, контейнери для сміття уважно!", - закликають організатори.

Читайте також: У Києві вшанують жертв депортації кримських татар 1944 року

Як повідомлялося, Burning Man (буквально - людина, що палає) — щорічний восьмиденний фестиваль незалежного мистецтва, що відбувається в США, штат Невада, в пустелі Блек-Рок. Самі організатори визначають подію як експеримент зі створення спільноти радикального самовираження, яка у цьому повністю покладається тільки на себе. На тиждень в пустелі встановлюються твори сучасного мистецтва. Територія фестивалю вільна від грошей і продажів, тому про харчування, житло та інші потреби учасники дбають самі. Після фестивалю учасники прибирають всі сліди свого перебування.

Робота українських митців вперше була представлена на Burning Man 2015 року. Нею стала скульптура «Любов» Олександра Мілова.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-