Київські фонтани “прокинуться” 27 квітня

Київські фонтани “прокинуться” 27 квітня

Укрінформ
Столичні фонтанні комплекси відновлять роботу після зимової перерви 27 квітня.

Про це повідомила директор КП «Київводфонд» Світлана Козловська, передає прес-служба КМДА.

«Процес розконсервації проводиться згідно запланованого графіку робіт. Підготовка водограїв до нового сезону складається з кількох етапів: спочатку демонтаж зимового накриття, далі під’єднання до електромережі, встановлення та підключення насосного обладнання, діагностика усіх систем фонтанів. Заключний етап – тестування обладнання та пробні пуски», - розповіла Козловська.

Як і в попередні роки, два об'єкти працюватимуть у режимі світло-музичного шоу – це фонтани «Великий» та «Малі» на Майдані Незалежності, а також унікальний комплекс фонтанів в акваторії Русанівського каналу.

«Найбільш захопливий вигляд водограї мають у вечірній час, тому цього року графік світло-музичної вистави змінюватиметься відповідно до часу заходу сонця», – зауважила Козловська.

Столичні фонтани працюватимуть до 30 вересня, щопонеділка робитимуться перерви для технічних робіт.

Читайте також: У Сєвєродонецьку після дев'ятирічної перерви запускають світломузичний фонтан

Козловська також повідомила, що капремонт фонтана на вул. Великій Васильківській, 119/121, збудованого близько 30 років тому, включатиме заміну гранітного облицювання, електрокабелів, оновлення підсвітлення, встановлення нового насосного обладнання.

Нагадаємо, у 2016 році розпочався капітальний ремонт фонтанного комплексу на Русанівському каналі. У травні 2017 року Віталій Кличко відкрив після реконструкції фонтани на Майдані Незалежності – «Великий» та «Малі». Вони не працювали три роки після того, як були пошкоджені під час Революції Гідності. При реконструкції було встановлено 75 насосних агрегатів, 18 акустичних систем, понад 600 світильників. Висота найвищого струменя води «Великого» фонтана може сягати 35 метрів, у центрі «Малих» - 15 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-