У Кличка обіцяють не менше 30% українського кіно в

У Кличка обіцяють не менше 30% українського кіно в "Києві"

Укрінформ
Столичний кінотеатр “Київ” збереже свій профіль, зокрема національного кіно буде не менше 30%.

На цьому наголосив заступник голови КМДА Володимир Слончак при проведенні відкритого конкурсу на право оренди приміщення кінотеатру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Кінотеатр “Київ” - перлина столиці, знаковий для всіх киян, тому для нас важливо зберегти його унікальність. Міська влада спільно з громадськістю, Департаментом культури прописала умови конкурсу так, аби в подальшому було збережено його фестивальний та артхаусний профіль. Зокрема, кінотеатр має приділяти значну увагу популяризації українського національного кінематографа, який має становити не менше 30% загального репертуару, також продовжити роботу у сфері фестивальної діяльності”, - сказав Слончак.

Він зазначив, що кінотеатр “Київ” має співпрацювати, зокрема, з КМКФ “Молодість”, “DocuDays”, “КРОК”, Одеський МКФ, "Чілдрен Кінофест", а також посольствами для проведення фестивалів кіно різних країн; здійснювати покази артхаусного кіно, проводити освітні та благодійні заходи. Однією з умов є забезпечення вільного доступу глядачів з обмеженими потребами.

“Згідно умов конкурсу, протягом 30 днів орендар має забезпечити публічне обговорення планів роботи кінотеатру та міжнародних програм, які будуть відбуватися в ньому. Після проведення конкурсу переможець має укласти охоронний договір з Департаментом охорони культурної спадщини, де буде чітко визначено цільове призначення будівлі кінотеатру”, - нагадав заступник голови КМДА.

Він повідомив, що загальна корисна площа будівлі становить 4376 кв м. Вартість будівлі - 170 775 900 грн (без ПДВ).

Як зазначалося, попередній орендар ні на етапі вивчення попиту, ні після публікації оголошення про порядок проведення конкурсу документів на участь у ньому не подавав.

За підсумками конкурсу заступник голови постійної комісії Київської міськради Максим Конобас в розмові з журналістами уточнив, що попередній орендар, який орендував будівлю кінотеатру протягом останніх 20-ти років, “на останній місяць оренди сплачував суму приблизно 47 тис. грн на місяць”.

“Зараз переможець виграв конкурс з сумою понад 2 млн грн. Це в 45 разів більше, ніж платив попередній орендар, при виконанні тих же умов”, - сказав Конобас.

Читайте також: Конкурс на оренду кінотеатру “Київ” виграло ТОВ “Сінема-Центр”

Переможцем конкурсу з ціною 2 млн 119 тис. 253 грн було визнано ТОВ “Сінема-Центр”. Стартова орендна плата становила 569 253,00 грн (без ПДВ).

“Ми будемо оптимізувати роботу кінотеатру для того, щоб вивести його на високий рівень, аби він став флагманом українських кінотеатрів. Цей кінотеатр може бути обличчям компанії, уособленням кіноіндустрії України. І ми цього будемо прагнути”, - пообіцяв представникам ЗМІ співвласник ТОВ “Сінема-Центр” Борис Фуксман.

Він також розповів, що компанія має намір не тільки зберегти три діючих глядацьких зали кінотеатру, а й збудувати чотири невеликі нові. При цьому ремонти у трьох залах будуть проведені без зупинки їх роботи.

Як повідомляв Укрінформ, участь в аукціоні взяли 5 організацій - ГО “Фонд “Молодість”, ПрАТ “Мультіплекс-Холдинг”, ТОВ “Планета Кіно”, ТОВ “Сантіні-Ф’южин” та ТОВ “Сінема-Центр”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-