У Києві затримали підозрюваних у вбивстві ювеліра Кисельова

У Києві затримали підозрюваних у вбивстві ювеліра Кисельова

Укрінформ
Столичні правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві засновника ТОВ "ЮВК-Агат" Сергія Кисельова.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва на своїй сторінці у Facebook.

"Розкрито вбивство столичного підприємця, який займався дорогоцінними металами, вчинене 5 березня на вулиці Флоренції в Дніпровському районі столиці", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за підозрою у скоєнні злочину затримали трьох чоловіків, двоє з яких є колишніми працівниками СБУ і Національної поліції, та один раніше судимий.

Викриття зловмисників відбулося під час їх підготовки до ще одного нападу, поінформували в прокуратурі.

У суботу, 13 квітня, за місцем мешкання підозрюваних правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили пістолет, глушник до нього, боєприпаси, гранати, балаклави, рації та інші речові докази.

Крім того, у ході обшуків виявлено та вилучено картину, яка, за попередніми даними, може бути роботою художника Поля Синьяка вартістю 1,5 млн доларів США, викраденою із музею в м. Нансі у Франції.

На даний час затриманим оголошено підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають. У разі доведення вини затриманих їм загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі чи довічне ув’язнення.

У свою чергу начальник поліції Києва Андрій Крищенко на брифінгу поінформував, що після вбивства ювеліра ці троє осіб продовжували слідкувати за родиною убитого і хотіли скоїти на неї напад у поминальний день – у 40 днів.

За словами Крищенка, підозрюваних затримали працівники карного розшуку Києва за підтримки спецпідрозділу «Корд» на півдорозі до кладовища.

«Злочинцям було пред’явлено підозри у приготуванні до скоєння навмисного вбивства, також їм пред’явлено підозри про скоєння вбивства ювеліра 5 березня», - сказав Крищенко, додавши, що цим особам також було оголошено підозру щодо знайдених у них під час обшуків зброї та вибухівки.

Начальник поліції Києва також уточнив, що двом затриманим по 49 років, одному – 45. Окрім того, один із трьох затриманих, раніше судимий, колишній знайомий ювеліра.

Також Крищенко наголосив, що вбивство ювеліра було скоєно з корисливих мотивів і заперечив прив’язку затриманих до справи «діамантових прокурорів».

«Я всіх нюансів тієї справи не знаю, але мотив корисливий... Безпосередньо пов’язані лише з потерпілим, його статками. Організатор цієї групи раніше був бізнес-партнером потерпілого і таким чином намагався поправити своє матеріальне становище. Він уже відсидів 11 років за скоєння розбійного нападу», - сказав Крищенко.

Як повідомлялося, 5 березня у Києві у своєму автомобілі був убитий засновник ТОВ "ЮВК-Агат" Сергій Кисельов.

Колишній заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе заявив, що Кисельов був свідком в одному з кримінальних проваджень відносно екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, якого ЗМІ назвали "діамантовим прокурором". У 2015 році під час обшуку у Корнійця правоохоронці знайшли діаманти. Згодом ювелір Кисельов упізнав у них ті, які були у нього вилучені під час обшуків у 2010 році. За цим фактом ГПУ порушила справу, однак про підозру у даному провадженні повідомлено нікому не було.

Читайте також: Убитий Кисельов не був свідком у справі “діамантових прокурорів” - ГПУ

Водночас у ГПУ заперечили, що вбитий власник ювелірного заводу Кисельов був свідком у так званій справі "діамантових прокурорів”.

“Вбитий громадянин Кисельов не має процесуального статусу в кримінальному провадженні, яке розслідувала Генпрокуратура. Він не був ні свідком, ні заявником, ні потерпілим у провадженні, яке вже слухається кілька років в суді, де на лаві підсудних перебувають колишні прокурори Корнієць та Шапакін. Відповідно, заява про нібито вбивство головного свідка у справі "діамантових прокурорів - неправда!” - заявив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-