Кияни 45+ можуть пройти безкоштовне навчання у службі зайнятості — КМДА

Кияни 45+ можуть пройти безкоштовне навчання у службі зайнятості — КМДА

Укрінформ
Кияни віком від 45 років можуть отримати ваучер на навчання у столичній службі зайнятості.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Цього року продовжується програма служби зайнятості щодо підтримання конкурентоспроможності громадян на ринку праці шляхом видачі ваучерів для осіб вікової категорії 45+, які мають 15 років страхового стажу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на підставі ваучера триває перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності. Зокрема, можна отримати спеціалізацію кухаря, кондитера, будівельного столяра, медсестри, фахівця з комп’ютерних технологій тощо.

Право на отримання ваучера мають: особи віком від 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку; особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію; особи, звільнені з військової служби після участі в АТО, з числа інвалідів, до отримання права на пенсію; внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності роботи.

Читайте також: У Кличка залучили 105 мільйонів інвестицій в енергозбереження шкіл і садочків

Програма діє за рахунок коштів, виділених на її підтримку Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2019 року – 19 210 грн). Ваучер видається одноразово. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, особа або роботодавець може оплатити різницю.

Для отримання ваучера необхідно звернутись до будь-якої районної філії Київського міського центру зайнятості.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-