У Києві судитимуть екс-директора підприємства

У Києві судитимуть екс-директора підприємства "Авангард"

Укрінформ
Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувачення щодо екс-директора підприємства “Авангард” за фактом заволодіння 15 млн гривень бюджетних коштів, виділених на закупівлю обладнання для льодової арени.

“Прокуратурою міста Києва спільно з СУ ГУНП у місті Києві та УЗЕ у м. Києві завершено досудове розслідування відносно колишнього директора підприємства “Дитячо-юнацький учбово-спортивний центр профспілок міста Києва “Авангард”” за фактом заволодіння майже 15 млн гривень бюджетних коштів, виділених на закупівлю обладнання для льодової арени”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, дії колишнього службовця кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Будівлю заводу "Арсенал" продали більш ніж за півмільярда

Як повідомлялося, обвинувачений, з метою заволодіння грошовими коштами, підписав акт приймання від постачальника обладнання для утворення і підтримки якісного штучного льоду на льодовій арені, одночасно підписавши акт передачі даного обладнання постачальнику на зберігання. Підписані документи стали підставою для перерахування на рахунок комерційного підприємства майже 15 млн грн з Державного бюджету за фактично відсутнє обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-