У Кличка кажуть, що політагітацію з вулиць мають прибирати власники рекламних засобів

У Кличка кажуть, що політагітацію з вулиць мають прибирати власники рекламних засобів

Укрінформ
Прибирати політичну рекламу у Києві, після закінчення передвиборчої агітації кандидатів на пост Президента на чергових виборах 31 березня, будуть власники рекламних засобів.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар Управління з питань реклами КМДА Ліза Романенко.

“Є Закон України “Про вибори Президента”, який передбачає, що передвиборча агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. Тобто, у суботу не повинно бути ніякої передвиборної агітації. Так як КП “Київреклама”, як і саме Управління з питань реклами не мають відношення до рекламного сюжету та не компетентні законодавчо ним займатися, то всю політичну рекламу будуть прибирати самі оператори - власники рекламних засобів”, - сказала Романенко.

Водночас вона зазначила, що у випадку виявлення порушень щодо розміщення політичної реклами, Управління з питань реклами зв'язуватиметься з операторами або самостійно прибиратиме політичну рекламу.

“Наші оператори досить відповідальні. Впевнена, що вони знімуть усі агітаційні плакати. Ми навіть можемо самі побачити, що за цей тиждень таких плакатів стало менше, потроху її знімають. Але як це було на попередніх виборах: траплялися такі випадки, коли хтось наклеював плакати поверх сюжету. Це прості провокації за день перед виборами, самі розумієте, обстановка напружена”, - зауважила вона.

В Управлінні реклами нагадали, що відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачена адміністративна відповідальність за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях.

Читайте також: Найбільше грошей за передвиборчу рекламу отримав телеканал "Україна" - ЧЕСНО

Як повідомляв Укрінформ, о 24 годині у п’ятницю закінчується передвиборча агітація кандидатів на пост Президента на чергових виборах 31 березня.

Як зазначається у статті 57 закону “Про вибори Президента України”, передвиборча агітація розпочинається кандидатом на пост глави держави наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

У суботу, 30 березня, заборонена будь-яка агітація кандидатів. Неформально останній день перед днем голосування називають “днем тиші”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-