У Києві відкрили перший

У Києві відкрили перший "Центр виконання рішень"

Фото
Укрінформ
У Дарницькому районі Києва відкрили перший офіс "Центр виконання рішень".

Як повідомив начальник Головного територіального управління юстиції міста Києва Станіслав Куценко, офіс знаходиться у приміщенні Дарницького відділу реєстрації актів цивільного стану за адресою вулиця Костянтина Заслонова, 16.

"У цьому ж приміщенні знаходиться Дарницький відділ реєстрації актів цивільного стану і був відкритий перший в Україні "Open Space". Це символічно, що саме тут відкриваємо перший у місті Києві "Центр виконання рішень", - наголосив Куценко.

Він повідомив, що “Центр виконання рішень" обслуговуватиме всі відділи виконавчої служби міста Києва.

Таким чином, наголосив Куценко, у Центрі виконання рішень кияни зможуть подати заяву про відкриття виконавчого провадження, отримати інформацію з приводу діяльності органів державної виконавчої служби, проконсультуватися з приводу того, яким чином отримати послугу у сфері виконавчої служби, ознайомитися з матеріалами виконавчого провадження, якщо особа є стороною цього провадження, тощо.

Читайте також: У Сумах відкрили третій в Україні офіс «Центр виконання рішень»

"Важливо, що сьогодні створюється унікальна можливість, аби сторона виконавчого провадження за принципом екстериторіальності в межах міста Києва змогла подавати та отримувати копії виконавчих документів , які на сьогодні виконуються в будь-якому районному відділі державної виконавчої служби столиці. Саме тут можна буде отримати можливість заплатити свої боргові зобов’язання, сплатити авансовий внесок чи витрати виконавчого провадження через термінал або банківською карткою", - розповіла під час відкриття центру заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

Вона також зауважила, що в Центрі оснащено дитячий простір для відвідувачів із дітьми.

"Думаю, ніхто з нас ще не бачив такі відділи Державної виконавчої служби в місті Києві. Дійсно, це вперше. Ми маємо амбітні плани для того, щоб такі відділи Державної виконавчої служби були по всій території нашої держави. Це звичайно довготривалий та амбітний процес, але ми віримо, що такий експеримент буде успішний і ми поширимо його на всю територію нашої держави", - наголосила Глущенко.

Як зауважив директор Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Олексій Воробйов, офіс "Центр виконання рішень" - уже п’ятий в Україні.

"Цей центр показує вектор розвитку нашої державної виконавчої служби. Служба змінюється, і відповідно, офіси стають більш відкритими, прозорими і спрямовані на обслуговування громадян", - зауважив Воробйов.

Як повідомлялося, раніше такі офіси відкрили у Дніпрі, Сєвєродонецьку, Сумах та Одесі.

Фото: minjust.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-