Суд: обмеження у 30 пільгових поїздок у Києві - незаконне

Суд: обмеження у 30 пільгових поїздок у Києві - незаконне

Укрінформ
Право на пільговий проїзд не може бути обмежено 30-ма поїздками.

Про це йдеться у рішенні Окружного адміністративного суду міста Києва у справі за позовом до Кабінету Міністрів України, інформує прес-служба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі за позовом до Кабінету Міністрів України про визнання незаконними та нечинними окремих пунктів Порядку надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутках, затвердженого постановою Уряду від 14 березня 2018 року № 197", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, позивач оскаржував пункти, якими визначалось, що розмір щомісячної готівкової виплати затверджується Київською ОДА та КМДА і визначається шляхом множення середньої вартості проїзду у міському комунальному транспорті в області (м. Києві) на 30 поїздок.

"Середня вартість проїзду у міському комунальному транспорті в області (м. Києві) визначалась станом на 1 січня календарного року як середня величина встановленої органами місцевого самоврядування вартості однієї поїздки у міському комунальному транспорті серед усіх комунальних підприємств області (м. Києва)", - відмітила прес-служба.

Як зазначається, в якості підстави позову позивач посилався на те, що оскаржувані пункти обмежують його право на пільговий проїзд транспортом саме 30-ма безкоштовними поїздками та середньою вартістю однієї поїздки у розмірі середньої по області.

Читайте також: Попри рішення суду у Кернеса залишили підвищені тарифи на транспорт

"Суд, розглянувши справу у порядку письмового провадження, визнав протиправними та нечинними частини першу та другу пункту 4 Порядку надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, затвердженого відповідною постановою Кабінету Міністрів України", - повідомили у прес-служба суду.

Рішення набирає законної сили відповідно до ст. 255 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржено до Шостого апеляційного адміністративного суду в порядку та у строки, встановлені статтями 295 – 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-