Конкурс на право оренди кінотеатру “Київ” проведуть 15 квітня

Конкурс на право оренди кінотеатру “Київ” проведуть 15 квітня

Укрінформ
Конкурс, що визначить нового орендаря кінотеатру “Київ”, пройде 15 квітня і буде відкритим для громадськості.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Слончак, інформують у КМДА.

“Проведення конкурсу на право оренди кінотеатру «Київ» відбудеться 15 квітня за повної відкритості для громадськості “, - сказав Слончак.

Він зазначив, що “міська влада спільно з громадськістю прописала умови конкурсу так, аби за кінотеатром “Київ” надалі було збережено його фестивальне та артхаусне спрямування”.

“Також встановлено стартову орендну плату згідно з оцінкою та враховуючи тип використання будівлі. Наступним нашим кроком стане проведення відкритого конкурсу з відео- та аудіофіксацією», – зазначив Слончак.

Він переконаний, що такі послідовні та прозорі дії дозволять обрати гідного орендаря, який збереже в Києві кінотеатр із відповідним профілем та зробить його роботу більш ефективною для містян.

У КМДА нагадують, що новий орендар має забезпечити виконання кінотеатром певних вимог, а саме: кінотеатр має надавати значну увагу популяризації українського національного кінематографа, який має становити не менше 30% загального репертуару, та здійснювати прем’єрні покази фільмів українського виробництва, також - має продовжити свою роботу у форматі фестивального центру столиці, співпрацюючи з найбільшими міжнародними кінофестивалями, у тому числі КМКФ «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеський міжнародний кінофестиваль та іншими.

Окрім того, наголошують у КМДА, орендарю кінотеатру потрібно буде забезпечити вільний доступ до кінотеатру глядачів з інвалідністю та маломобільних категорій населення, облаштувавши для цього пандуси на сходах та спеціальні вбиральні.

При цьому зазначається, що особлива увага має бути приділена освітнім та дитячим програмам, зокрема, частина заходів має носити благодійний характер, адресований незахищеним верствам населення та дітям із багатодітних, малозабезпечених родин тощо.

Також орендар має активно співпрацювати з посольствами та культурними центрами країн світу з метою регулярного проведення фестивалів національного кіно цих країн, здійснювати покази артхаусного кіно, забезпечити публічне обговорення планів роботи кінотеатру та міжнародних програм у ньому протягом 30 днів із моменту підписання договору оренди, тощо.

Зазначається, що новий договір оренди передбачає, що протягом терміну його дії, який становить 10 років, Київська міська рада не буде ухвалювати рішення щодо приватизації цього об’єкту.

Конкурс відбудеться у приміщенні Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: На оренду будівлі кінотеатру «Київ» вже подали п'ять заявок – КМДА

Ознайомитися з умовами конкурсу та переліком документів, які подаються претендентами для участі в конкурсі, можна на веб-сторінці Департаменту комунальної власності м. Києва за посиланням.

Окрім того, умови конкурсу на оренду приміщення кінотеатру “Київ” опубліковані 22 березня 2019 року в газеті «Хрещатик Київ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-