У Кличка пропонують змінити закон про ЖКГ для захисту прав споживачів

У Кличка пропонують змінити закон про ЖКГ для захисту прав споживачів

Укрінформ
До Закону України «Про житлово-комунальні послуги», що частково набув чинності наприкінці 2017 року і частина норм якого набуває чинності з травня 2019 року, мають бути внесені зміни на основі пропозицій органів місцевої влади, керівників ОСББ та громадських ініціатив.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час міжнародної конференції «Як створити ринок управління житлом у місті», що організована за сприяння Міністерства регіонального розвитку, будівництва, ЖКГ України, Швейцарської конфедерації, структур Світового банку, Асоціації управителів житла, повідомляє прес-служба КМДА.

Заступник голови КМДА наголосив, що лише за умови прозорих механізмів роботи можна спонукати людей об’єднуватися в будинку та ставати повноцінними власниками.

Читайте також: Шулявський міст відкриють для авто до кінця року — Кличко

«Основними факторами, що сьогодні можуть вплинути на об’єднання всередині будинкових громад, є зміни до закону, масова інформаційна кампанія, а також встановлення чітких правил для розвитку ринку. Гострою є необхідність кваліфікаційних вимог до майбутніх управителів, відповідальності за порушення правових норм. Усі європейські країни йшли еволюційним шляхом у напрямку залучення власників, тобто мешканців, до повноцінного управління житлом, і встановлення часових рамок або мова ультиматуму – тут не будуть ефективними», – сказав заступник голови КМДА.

За його словами, сьогодні лише закладається фундамент ринку управління житлом, і часто якість та професійність управителів не витримує критики. Мова йде про випадки рейдерського захоплення будинків комерційними структурами, фізичний вплив управителів на мешканців тощо.

«Щоб навести порядок у галузі та уникнути подібних тенденцій у подальшому, ми внесли свої пропозиції змін до Закону «Про житлово-комунальні послуги» і сподіваємося на їх розгляд та внесення», – сказав Пантелеєв.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-