До посольства РФ у Києві принесли фото вбитих російських найманців та пропагандистів

До посольства РФ у Києві принесли фото вбитих російських найманців та пропагандистів

Фото
Укрінформ
Активісти "Національного спротиву", ГО «Хайтарма-Крим» і руху «Державна нація» провели акцію під посольством РФ у Києві з метою висловлення ноти протесту щодо окупації Криму.

Про суть акції кореспонденту Укрінформу розповів член організації "Національний спротив" Олексій Свинаренко.

"На плакатах розміщені зображення російських солдатів, пропагандистів та пособників окупації. Ми підготували десять плакатів, але насправді ми прекрасно розуміємо, що російських солдатів було вбито на Донбасі декілька сотень, можливо і тисяч", - зазначив він.

Плакати із гаслом "Мало? Буде ще!" на портретах вбитих російських військових та пропагандистів активісти приклеїли до паркану російського посольства.

Захід пройшов без сутичок.

До посольства РФ у Києві прийшли з плакатами вбитих російських найманців та пропагандистів / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Читайте також: Окупанти двічі прицільно обстріляли ЗСУ, загинув військовий

Як відомо, 18 березня 2014 року під час штурму української військової частини у Сімферополі, загинув прапорщик Сергій Кокурін, і ще один офіцер був поранений. Загалом під час захоплення Криму загинуло двоє українських військових, двоє цивільних, дві людини було поранено, а Україна втратила понад 80% активів військово-морського флоту та численні військові об'єкти.

На сьогодні всі впливові міжнародні організації визнали окупацію й анексію півострова незаконними і засудили дії Росії. Зокрема, за цей час було ухвалено три резолюції ООН щодо Криму. Водночас низка західних країн запровадили проти РФ економічні санкції.

18 березня 2014 року в Москві президентом РФ Путіним було підписано так званий договір про "прийняття Криму і Севастополя до складу Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-