Столична молодь вийде на Глобальний кліматичний страйк

Столична молодь вийде на Глобальний кліматичний страйк

Укрінформ
У Києві 15 березня, у п'ятницю, молодь долучиться до Глобального кліматичного страйку.

Про це йдеться на сторінці події в мережі Facebook.

"У цю п'ятницю молодь усього світу виходить на Глобальний кліматичний страйк за майбутнє - Global climate strike for future. Чому це важливо? Клімат планети невпинно змінюється, і ця зміна - наслідок людської діяльності. За розрахунками вчених, людство впевнено йде до глобального потепління на більш ніж 4°С до кінця століття. Це призведе до посух, повеней і, як наслідок, вимушеного переселення, голоду та загибелі мільйонів людей. За прогнозами, якщо нічого не змінювати, то до 2100 року 75 тисяч українців із прибережних поселень ризикують залишитися без домівок внаслідок підняття рівня Чорного моря. Тому – ми хочемо змін", - йдеться на сторінці події.

Читайте також: В Амстердамі тисячі студентів вийшли на "кліматичний" мітинг

Організатори акції закликають уряд вести активну кліматичну політику відповідно до Паризької кліматичної угоди, щоб зупинити глобальне потепління.

"Національний внесок України має передбачати скорочення викидів парникових газів, а не їх зростання", - запевнили організатори акції у столиці.

Крім того, вони закликали відмовитися від планів будівництва будь-яких нових вугільних та атомних потужностей, адже вугільна енергетика наразі є найбільшим джерелом викидів парникових газів в атмосферу.

"Варто відмовитися від субсидування викопних палив, а натомість - підтримувати енергоефективність, чисті та сучасні технології", - додали у повідомленні.

Читайте також: Шведську школярку номінували на Нобелівську премію

Також організатори закликали підтримати перехід на використання відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) до 2050 року. Зараз частка ВДЕ в загальному енергобалансі країни становить лише 7%. "... створити умови, що дозволять простим українцям скористатися перевагами ВДЕ. “Сонячних” дахів в Україні має бути не декілька тисяч, а мільйони!", - йдеться у повідомленні.

Глобальний кліматичний страйк за майбутнє - рух, який охопив світ і спонукав молодь вийти на вулиці, розпочала шведська школярка Грета Тунберг, яка з серпня 2018-го року виходила на одиночний страйк біля Парламенту Швеції з вимогою врятувати клімат. Згодом її ініціативу підхопили школярі усього світу. Вони щоп’ятниці замість уроків виходили до місцевих парламентів і муніципалітетів, щоб запитати: чому ми маємо вчитися заради майбутнього, якщо цього майбутнього може не бути?

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-