З нагоди 8 березня у Києві запускають святковий ретропоїзд

З нагоди 8 березня у Києві запускають святковий ретропоїзд

Укрінформ
З нагоди Міжнародного жіночого дня у Києві 8 березня курсуватиме ретропоїзд.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Укрзалізниця".

"З нагоди Міжнародного жіночого дня в Києві курсуватиме святковий поїзд на паровозній тязі, яким матимуть змогу скористатися всі охочі кияни та гості столиці. Він вирушить зі станції Київ-Пасажирський 8 березня о 12:50, а завершить подорож прибуттям на головний вокзал столиці о 15:15", - зазначається в повідомленні.

Святковий поїзд №897Л на паровозній тязі 8 березня курсуватиме в складі паровоза Л-4600, чотирьох пасажирських вагонів та вагона-ресторана.

Подорож навколо Києва триватиме близько двох з половиною годин. По закінченню подорожі пасажири зможуть безкоштовно відвідати виставку історичного рухомого складу, розташовану біля 14-ої колії станції Київ-Пасажирський. Цього року до відкриття залізничного руху до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» було оновлено експозицію виставки, реставровано експонати та встановлено нові зразки унікальної історичної техніки.

Читайте також: У Харкові 8 березня запустять ретропоїзд

Традиційно рух поїзда забезпечуватиме паровозна бригада з локомотивного депо Сновськ. Паровоз Л-4600 було побудовано Луганським заводом у 1952 році. На Південно-західну залізницю паровоз надійшов до депо Фастів ІІ у 1959 році, а 1966 року локомотив отримав своє теперішнє місце приписки – депо Сновськ.

Квитки можна придбати в залізничних касах або онлайн. Для цього потрібно зазначити маршрут Київ – Караваєві Дачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-