Під КМДА мітингують паркувальники

Під КМДА мітингують паркувальники

Фото
Укрінформ
Під Київміськдержадміністрацією проходить мітинг, учасники якого закликають депутатів не підтримувати у другому читанні проект рішення щодо запровадження продажу всіх паркомайданчиків виключно через систему ProZorro.

Активісти тримають плакати "Кличко, зупини свавілля депутатів", "Стоп рейдерству автостоянок", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У четвер було внесено з голосу депутатом Київради Ольгою Балицькою питання стосовно того, щоб автостоянки, гаражно-будівельні кооперативи, яким понад 50 років, щоб їх "вкинути" на систему ProZorro. Ми виступали за систему ProZorro, але - на нові майданчики і на майданчики, які належать до денної парковки. Що стосується автостоянок, яким більше 10, 20, 30 років, то не можна їх виставляти на ProZorro, бо це є корупційна схема, яка дозволить забудовникам ці 600 об'єктів забрати", - заявив представник Асоціації автовласників і власників автостоянок гаражно-будівельних кооперативів Євген Сагуйченко.

За його словами, разом із громадськими організаціями та за участю депутатів був сформований новий проект рішення, згідно з яким старі автостоянки залишаються за тими підприємствами, які сплачують податки, створювались у легальний спосіб і працюють. Натомість нові паркувальні майданчики - нічні і денні, - які зараз не працюють, мають "заводитись" через систему ProZorro.

Проект рішення, яким пропонується вирішувати долю київських парковок винятково через е-систему ProZorro, Київрада ухвалила у першому читанні 7 лютого.

Читайте також: У Кличка звернулися до прокуратури через погрози облити кислотою працівників КМДА

Проект також передбачає скасування чинних договорів із ФОП-ами і передачу вільних майданчиків на конкурс, де їх реалізують за вигідними для міста цінами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-