Вісім мільйонів квітів та тисячі дерев: як засадять Київ цьогоріч

Вісім мільйонів квітів та тисячі дерев: як засадять Київ цьогоріч

Укрінформ
Цього року у Києві планується висадити понад 8 мільйонів квітів, майже 7 тисяч дерев та 47 тисяч кущів.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час відкритої екскурсії до оранжереї зеленбуду Оболонського району, інформує прес-служба столичної адміністрації.

«Ми орієнтуємося на більш раціональні рішення, наприклад збільшення кількості багаторічних квітів у столиці та створення нових злакових клумб. Поступовий перехід від вирощування однорічників на багаторічники дозволить заощадити бюджетні кошти і створити нові оригінальні форми міського дизайну», – заявив Пантелеєв.

Читайте також: Держаудитслужба перевірила “золоті” сходи на Пейзажній алеї

Він додав, що у 2018 році такі клумби були створені у кожному районі столиці – парку «Перемога», Голосіївський парку, парку «Наталка», сквері на вул. Гончара, Сирецькому парку тощо.

За словами посадовця, на сьогодні районні комунальні підприємства з утримання зелених насаджень мають на балансі 10 теплиць, загальною площею 1,6 га. "Квіти в теплицях садять у кілька етапів, за необхідності підсаджують нові. Також тут вирощуються квіти для створення виставок на Співочому полі", - зазначив він.

Пантелеєв розповів, що за останні три роки у теплично-парниковому господарстві на Оболоні проведений ремонт покрівлі та побутового приміщення, замінене бетонне покриття на фігурні елементи мощення; відремонтовані стелажі для квітів, проведено косметичний ремонт побутового приміщення.

Заступник голови КМДА запевнив, що поступово оновлюватимуться й інші теплично-парникові господарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-