За

За "Карткою киянина" із березня продаватимуть хліб зі знижкою

Укрінформ
У березні в кіосках “Київхліб” кияни зможуть придбати соціальний хліб за карткою киянина зі знижкою від 20 до 70%, залежно від категорії пільги.

Про це під час прес-конференції на тему: «Картка киянина»: нові пільги й можливості з 1 березня» в Укрінформі повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда.

“У нас був підписаний інвестиційний договір в місті Києві з “Київхлібом”, який закінчився в минулому році. За інвестиційним договором було встановлено 150 кіосків “Київхліб”, де продавався для киян соціальний хліб. Я дякую “Київхлібу”, який пішов на зустріч міській владі і ми підписали меморандум у минулому році щодо продовження продажу соціальних сортів хліба”, - зазначила Хонда.

Вона пояснила, що на сьогодні буде змінена система продажу хліба в кіосках “Київхлібу”.

“Найголовніший акцент, який ми на сьогодні зробили — це продаж за карткою киянина пільговим категоріям громадян, і знижка буде різною, в залежності від категорії, яку має пільгу киянин”, - підкреслила вона.

Вона зауважила, що киянин зможе придбати хлібобулочні вироби в кіоску “Київхліба” лише за наявності картки киянина і саме картка киянина буде давати можливість вираховувати конкретну пільгу.

“Всі хто раніше користувався кіосками “Київхліба” мали єдину знижку - 25%. “Київхліб” привозив соціальний хліб, за цими фіксованими, зниженими для ринку цінами, хліб викуповувався не пільговими категоріями громадян і просто перепродавався. Оскільки хліб має бути розрахований на соціально незахищені верстви населення була встановлена нова система щодо пільговиків. Коли людина буде приходити і купувати цей соціальний хліб в кіосках, на чеку буде одразу видно яку суму знижки вона отримала”, - зазначила Хонда.

Читайте також: Понад 37 тисяч киян отримають матдопомогу до Дня Героїв Небесної Сотні

Як зазначив директор фірмової мережі ПАT «Київхліб» Ярослав Федоренко, за “Карткою киянина” киянин зможе отримати знижку на хліб від 20 до 70%. Також за допомогою відповідних плакатів, які будуть розміщені в кіосках, люди будуть розуміють що в цьому кіоску можна скористатися знижкою.

“Найголовніше це те, що за допомогою цього проекту завжди можна буде купити хліб дешевше ніж середньориночна ціна по місту Києву. Тобто якби не змінювалися ціни на хліб, якби вони не росли, ті хто потребує завжди буде купляти дешевших хліб ніж в інших точках”, - додав Федоренко.

Зокрема, як розповів директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов, власники картки киянина, які не мають пільг, зможуть купувати соціальні сорти хліба зі знижкою 20%.

“Всього зможуть користуватися пільгою орієнтовно 680 тисяч людей, власників картки киянина, з них 370 тисяч людей отримають пільгу 20%, непрацюючі пенсіонери в кількості орієнтовно 286 тисяч осіб отримають пільгу 25%, діти з інвалідністю з дитинства отримають пільгу 50%, таких осіб майже 10 тисяч. Особи з інвалідністю внаслідок війни, колишні малолітні в'язні (який на момент ув'язнення не виповнилося 14 років отримають знижку 60%. Найбільшу знижку — 70%, отримають члени сімей загиблих учасників АТО, діти сироти, праведники Бабиного Яру”, - зазначив Крикунов.

Ідентифікація пільговиків буде здійснюватися за допомогою електронних карток покупців у терміналах АТ “Ощадбанк”. Один власник картки киянина зможе придбати зі знижкою одну одиницю продукції в день на вибір: батон “Фірмовий” 0,5 кг, хліб “Фірмовий український” 0,95 кг або хліб пшеничний “Фірмовий” 0,65 кг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-