Земельні афери: Холодницький оголосив підозру депутатові Київради

Земельні афери: Холодницький оголосив підозру депутатові Київради

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький повідомив про підозру депутатові Київської міськради, екс-секретарю земельної комісії Сергію Кримчаку за фактами незаконного заволодіння земельними ділянками та незаконного збагачення на суму 19,5 млн гривень.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Слідство вважає, що протягом 2008-2014 років підозрюваний, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин, незаконно заволодів 6 ділянками у Голосіївському районі міста Києва загальною вартістю понад 2,5 млн гривень, що перебували у комунальній власності громади столиці. Так, відповідно до злочинної схеми, депутат на підставі підроблених заяв ініціював виділення цих ділянок особам, копії документів яких вдавалось отримати його брату (односельцям). У подальшому він виготовляв протоколи розгляду цих питань на засіданні земельної комісії, відповідні проекти рішень Київради та особисто голосував за ухвалення цих рішень", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, також установлено, що підроблено всі документи за підписом набувачів земельних ділянок, які складено під час виготовлення технічної документації щодо приватизації землі.

Вже після цього брат підозрюваного переконував набувачів видати на його ім’я довіреності щодо представництва їх інтересів, за якими в порядку передоручення видав довіреності на ім’я помічниці депутата. На підставі цих довіреностей помічницею підозрюваного замовлялась реєстрація права власності на землю за набувачами та здійснювалось розпорядження земельними ділянками. При цьому жоден з формальних власників не лише не користувався отриманою землею, а навіть не знав, що став її власником, зазначили в САП.

Поміж іншого встановлено, що у 2015-2016 роках депутат Київради набув у власність та передав активи на загальну суму 19,5 млн гривень, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами. Частину цих коштів депутат витратив на позашляховик, інша була інвестована в корпоративні права та нерухомість, які приносять прибутки підозрюваному екс-посадовцю Київради.

Читайте також: Земельна справа депутата Кримчака: суд частково "закрив" слухання

Наразі депутату Київської міської ради повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.ч.3, 4 ст.358 та ч.1 ст.368-2 Кримінального кодексу України. Його спільнику інкриміновано ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 КК України.

Як повідомлялося, у Шевченківському районному суді м. Києва триває судовий розгляд у справі стосовно депутата Київської міської ради Сергія Кримчака та його двоюрідного брата, яких обвинувачують у незаконному заволодінні земельними ділянками на території міста Києва вартістю понад 2,1 млн грн, а також легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Наступне судове засідання призначено на 8:30 4 березня 2019 року.

У САП додали застереження: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-