У Києві шахрай ошукав більше 20 пенсіонерів

У Києві шахрай ошукав більше 20 пенсіонерів

Укрінформ
Столичні поліцейські викрили шахрая, який ошукав більше 20 пенсіонерів, виманивши у них кошти під виглядом установки газового лічильника.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

“До чергової частини Святошинського управління поліції упродовж кількох місяців надходили повідомлення від пенсіонерів, яких ошукав незнайомець. Під виглядом установки газового лічильника він виманював у них гроші”, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що злочини відбувалися за відпрацьованою схемою, а до їх вчинення може бути причетна одна особа. У результаті оперативно-розшукових заходів було затримано 26-річного місцевого мешканця.

“Поспілкувавшись із ним, зрозуміли, що для вчинення злочинів він обирав квартири, де проживають люди поважного віку. Він називався працівником газової служби та пропонував зі знижкою (не за 7000 гривень, а за 4900) встановити лічильник. Пенсіонери погоджувалися та віддавали кошти, однак у результаті ніхто лічильники їм так і не встановив», - уточнив начальник Святошинського управління поліції Володимир Ткаченко.

Читайте також: Найбільша ресторанна мережа Києва припинила роботу - ЗМІ

Зазначається, що чоловіка спочатку відпустили під особисте зобов’язання, але він не припинив вчиняти злочини, тому слідчі звернулися до суду із клопотанням про зміну запобіжного заходу. Наразі доведено причетність киянина до скоєння 22-х аналогічних злочинів.

Правопорушника затримали у порядку статті 208 КПК України. Йому оголошено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Киянину загрожує до трьох років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-