На оренду будівлі кінотеатру «Київ» вже подали п'ять заявок – КМДА

На оренду будівлі кінотеатру «Київ» вже подали п'ять заявок – КМДА

Укрінформ
Департамент комунальної власності Києва 15 лютого оголосив про намір передати в оренду будівлю кінотеатру «Київ», і вже отримано 5 відповідних звернень від юридичних осіб.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак, повідомляє прес-служба КМДА.

«Про намір заявили ГО «Фонд «Молодість», ПрАТ «Мультіплекс-Холдинг», ТОВ «Планета Кіно», ТОВ «Компанія «Таурус-Альянс» та ТОВ «Сінема-Центр». Департамент видав доручення першому заявнику на проведення оцінки будівлі кінотеатру і 4 лютого затвердив висновок про вартість», – розповів Слончак.

Він додав, що відповідно до висновку, вартість будівлі становить 170 775 900,0 грн (без ПДВ). Враховуючи тип використання будівлі – організація кінопоказів, стартова орендна плата – 569 253,00 грн (без ПДВ). Строк оренди становить 10 років.

«З урахуванням наданих пропозицій та з метою вивчення попиту інформація про намір передачі в оренду кінотеатру розміщена сьогодні на офіційному веб-сайті Департаменту та на Офіційному порталі Києва», – зазначив Слончак.

За його словами, кінотеатр «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі – з акцентом на фестивальний профіль, покази арт-хаусного кіно тощо. «Зокрема, відповідно до попередніх умов конкурсу орендар має приділяти значну увагу популяризації українського національного кінематографа, продовжити співпрацю з найбільшими міжнародними кінофестивалями, у тому числі КМКФ «Молодість», «DocuDays», «КРОК», Одеський МКФ тощо, а також посольствами для проведення фестивалів національного кіно різних країн; здійснювати покази артхаусного кіно, а також проводити освітні та благодійні заходи», – розповів заступник голови КМДА.

Читайте також: Kyiv Smart City: у столиці тестують камери, що ідентифікують правопорушників

До 1 березня включно Департамент комунальної власності м. Києва буде приймати заяви від потенційних орендарів із підтвердженням сплати першої частини авансової орендної плати (1 138 506,0 грн).

Після завершення 10 робочих днів з наступного дня після публікації інформації департамент за результатами надісланих пропозиції та підтверджень сплати першої частини авансової орендної плати протягом 3 робочих днів ухвалюватиме рішення про передачу об’єкта в орендне користування на конкурсі, яке буде оголошено на першому засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань власності.

Після цього рішення департаменту про проведення конкурсу та затвердження, у разі необхідності, постійною комісією додаткових умов департамент протягом 5 робочих днів з дати отримання протоколу засідання постійної комісії розмістить оголошення про проведення конкурсу на право оренди будівлі кінотеатру «Київ».

Конкурс буде проведено через 20 календарних днів з дати публікації оголошення.

Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-