Столичні комунальники з початку сезону залатали більше 4000

Столичні комунальники з початку сезону залатали більше 4000 "дірок" у тепломережі

Укрінформ
З початку опалювального сезону КП "Київтеплоенерго" усунуло понад 4 тисячі пошкоджень теплових мереж.

Про це під час розширеного засідання колегії Київської міської державної адміністрації поінформував директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз підприємство "Київтеплоенерго" повноцінно постачає на місто теплоносій і забезпечує споживачів централізованим опаленням та гарячим водопостачанням. Перебої в постачанні послуг фіксуються лише в разі аварійних пошкоджень. Щодоби Київтеплоенерго в середньому ліквідовує до 40 пошкоджень тепломереж, а іноді більше. Пошкодження ліквідовуються протягом 6-8 годин в середньому. Над усуненням в цілодобовому режимі працює 31 аварійна відновлювальна бригада "КТЕ" та 250 одиниць спеціалізованої техніки. З початку опалювального періоду КП "КТЕ" усунуло вже понад 4 тисячі пошкоджень”, - сказав Науменко.

Він зазначив, що з травня 2018 року "КТЕ" замінило близько 36 кілометрів трубопроводів.

Науменко нагадав, що 1 травня 2018 року в управління міста було повернуто теплоенергетичний комплекс столиці, який понад 16 років перебував в управлінні та користуванні Київенерго. Відповідно з 1 травня виконавцем послуг із центрального опалення і гарячого водопостачання в Києві є КП "Київтеплоенерго".

Наразі на баланс підприємства повернуто майже 200 котелень, 3 тисячі теплових пунктів і 2700 кілометрів мереж.

"Від початку підготовки до опалювального сезону підприємство зіткнулося з серйозною проблемою, всі ми пам'ятаємо позицію НАК "Нафтогаз" щодо комунального підприємства. Відсутність стабільного газопостачання дуже ускладнювала виконання регламентних заходів. Але не зважаючи на це комунальне підприємство провело комплекс робіт та повноцінно підготувало все обладнання та мережі вчасно. Було проведено гідравлічне випробування усіх тепломереж міста. Протягом міжопалювального періоду усунуто майже 6 тисяч пошкоджень теплових мереж", - зауважив чиновник.

Читайте також: За сприяння USAID створять інтерактивну мапу тепломереж Києва

Він повідомив, що КП "Київтеплоенерго" вчасно увійшло в опалювальний сезон, який розпочався 15 жовтня.

"З початком опалювального сезону у місті значно зросла кількість пошкоджень тепломереж. Відомо, що наразі тепломережі міста зношені більш ніж на 80% із щорічним приростом. Також не варто забувати, що тривала відсутність газопостачання на об'єктах Київтеплоенерго призвела до того, що мережі протягом шести місяців перебували під статичним тиском. Після подачі теплоносія в мережі тиск та температура підвищилися до нормативних, це дуже негативно вплинуло на і без того зношені мережі і спричинило велику кількість пошкоджень", - зазначив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-