Поліція Києва відкрила справу через збір у соцмережах персональних даних копів

Поліція Києва відкрила справу через збір у соцмережах персональних даних копів

Укрінформ
Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом публікацій у ЗМІ та соцмережах пропозицій "продати" персональні дані правоохоронців.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Матеріали і дописи про грошову винагороду за інформацію про поліцейських були розміщенні як у соцмережах, так і на інформаційних сайтах. Зокрема у публікаціях мовиться про персональні дані правоохоронців, домашні адреси, а також членів їх сімей, та висловлюються натяки про вчинення над ними фізичної розправи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проаналізувавши повідомлення у ЗМІ та у соцмережах про збір інформації щодо працівників Подільського управління поліції та співробітників спецпідрозділу, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (Підготовка до злочину), ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) ККУ.

Уточнюється, що процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюватиме прокуратура міста Києва.

Як повідомлялося, 11 лютого представник ініціативної групи "Хто замовив Катю Гандзюк?" волонтер Роман Синіцин заявив, що проти нього відкрили кримінальне провадження через допис у соцмережі про грошову винагороду за імена правоохоронців, які побили активістів під Подільським райуправлінням поліції 9 лютого.

9 лютого біля Подільського райуправління поліції сталася сутичка між спецпризначенцями поліції та групою активістів, які прибули на підтримку раніше затриманих під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" громадян.

Читайте також: "Лягай, Бандеро!": через скандальну історію ДБР повідомила про підозру копу

За словами начальника столичної поліції Андрія Крищенка, група осіб намагалася зайти всередину райуправління, заблокувала його роботу, пошкодила деяке майно. "Враховуючи, що там є багато зброї, захоплення якої може призвести до тяжких наслідків", Крищенко дав команду розблокувати райуправління і затримати "осіб, які вчиняють незаконні дії".

У свою чергу, в спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?" стверджують, що "правоохоронці побили і активістів, яких забрали без жодних причин до відділку, і друзів, які прийшли за ними".

При цьому було оприлюднено відео, на якому видно, що один із правоохоронців вигукнув "Лягай, Бандеро", коли клав активіста на асфальт.

Начальник поліції Києва вибачився за такі дії поліцейського.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-