Громадський бюджет Києва-2020: зареєстрували 12 проектів на 2,5 мільйона

Громадський бюджет Києва-2020: зареєстрували 12 проектів на 2,5 мільйона

Укрінформ
На Громадський бюджет-2020 станом на 11 лютого подано 12 проектів на суму 2,5 мільйона гривень. 

Про це під час брифінгу поінформував перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“7 лютого почалася подача міських ініціатив у рамках Громадського бюджету-2020. Ми починаємо роботу над проектами, які будуть реалізовуватись уже в 2020 році. Наразі зареєстровано 12 проектів на суму понад 2,5 мільйона гривень”, - зазначив Поворозник.

За його словами, процедура подачі проектів від громадськості триватиме до 6 березня.

“Обирати проекти, які місто буде реалізовувати у 2020 році, кияни зможуть з 15 травня по 6 червня включно. А до 1 серпня має бути розпланована реалізація портфелю ініціатив”, - сказав він.

Перший заступник голови КМДА зауважив, що цього року на Громадський бюджет-2020 місто виділить 160 млн гривень.

Крім цього, за його словами, зберігається мінімальна вартість проекту на рівні 50 тисяч гривень, і максимальна у розмірі 3 мільйонів.

Читайте також: Столичний кінотеатр імені Гагаріна реконструюють і додадуть поверхів

“Також у рамках Громадського бюджету-2020 зберігаються правила етичної поведінки, які були започатковані в 2019 році, а саме заборона політичної агітації, підкупу голосів. Я наголошую, ми спільно з міською робочою групою, з громадською бюджетною комісією будемо намагатися і надалі деполітизувати Громадський бюджет”, - наголосив Поворозник.

Чиновник зазначив, що цього року в рамках Громадського бюджету стартує проект “Школа Громадського бюджету”, яка працюватиме у Київському палаці дітей та юнацтва на Арсенальній площі. “Навчання стосуватиметься усіх аспектів Громадського бюджету, починаючи від планування, подачі, напрямків та реалізації проектів”, - додав він.

Перший заступник голови КМДА поінформував, що у 2018 році у Києві реалізовувався 141 проект Громадського бюджету на суму майже 150 млн грн. “За підсумками 2018 року на сьогодні повністю реалізовано 115 проектів, на стадії завершення — 6 проектів, частково реалізовано — 12 проектів, і не реалізовано 5 проектів з різних причин. На проекти, які були не реалізовані у 2018 році, ми при змінах бюджету будемо пропонувати Київраді спрямувати кошти, для того щоб ті проекти, які були розпочаті, мали своє завершення”, - додав він.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-