У столиці відбудеться акція на підтримку Балуха в день його народження

У столиці відбудеться акція на підтримку Балуха в день його народження

Укрінформ
У день народження засудженого в анексованому Криму українського активіста Володимира Балуха 8 лютого активісти Кримської правозахисної групи проведуть у Києві акцію "Свободу Володимиру Балуху".

Про це інформує Радіо Свобода.

"Збираємося о 12:00 на Майдані Незалежності в Києві біля Монумента Незалежності (колона в центрі площі). Приходьте і підтримайте Володимира, який вже третій день народження зустрічає в російському полоні. На акції всі охочі можуть написати листи Володимирові, які будуть йому передані", – повідомляють організатори.

Як повідомлялося, 25 січня підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив українському активісту Володимиру Балуху в умовно-достроковому звільненні.

Раніше підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ.

Читайте також: Кримський "суд" відмовився скоротити термін Володимиру Балуху

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політичним в'язнем. На думку правозахисників, приводом для переслідування активіста могла стати встановлена ним на власному будинку табличка "Вулиця Героїв Небесної сотні,18".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-