Земельна справа депутата Кримчака: суд частково

Земельна справа депутата Кримчака: суд частково "закрив" слухання

Укрінформ
Суд у справі депутата Київської міськради Сергія Кримчака дослідить його особисте листування у закритому режимі.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Сьогодні, 6 лютого 2019 року в Шевченківському районному суді Києва за участю прокурорів САП відбулось чергове судове засідання по суті у кримінальному провадженні стосовно депутата Київської міської ради Сергія Кримчака та його двоюрідного брата. В ході засідання суд дослідив другий том матеріалів письмових доказів сторони обвинувачення. Крім того, під час засідання стороною захисту заявлено клопотання щодо проведення судових засідань у закритому режимі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурор САП заперечував проти задоволення цього клопотання, наполягаючи на відкритому судовому розгляді.

"Проте суд задовольнив клопотання захисту частково та ухвалив досліджувати матеріали НСРД та особисту переписку у закритому режимі, якщо вони містять відомості про особисте життя обвинуваченого", - поінформували у САП.

Наголошується, що "сторона обвинувачення вважає, що ці матеріали відомостей про особисте життя не містять, натомість є доказами вчинення кримінального правопорушення".

Наступне засідання у справі призначено на 14 лютого на 8:30.

Читайте також: Майже 1,5 мільйона за свободу: депутата Київради відпустили із СІЗО

Як повідомлялося, 14 вересня 2017 року депутату Київської міської ради Кримчаку, затриманому напередодні, детективи НАБУ за погодженням з керівником САП повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч.3 та ч.4 ст.358 ("Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів"), ч.2 ст.209 ("Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом"), ст.366-1 ("Декларування недостовірної інформації") Кримінального кодексу України".

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

16 вересня суд обрав Кримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 1,4 млн грн. 18 вересня він вийшов зі слідчого ізолятора після внесення родичами за нього застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-