Кличко хоче провести у Києві бієнале Manifesta

Кличко хоче провести у Києві бієнале Manifesta

Укрінформ
Влада Києва спроможна забезпечити проведення міжнародного бієнале сучасного мистецтва «Manifesta» на найвищому рівні, якщо вибір з-поміж трьох претендентів припаде на українську столицю.

У цьому запевнив міський голова Києва Віталій Кличко представників бієнале, з якими обговорив можливе проведення заходу у Києві в 2022 році, повідомляє прес-служба КМДА.

“Сподіваюсь, що «Manifesta» ухвалить позитивне рішення щодо проведення 14-го бієнале саме в Києві. Оскільки ми маємо всі необхідні умови та ресурси і здатні організувати на найвищому рівні такий великий і престижний міжнародний захід”, - сказав Кличко.

Він запевнив, що міська адміністрація забезпечить необхідні умови для роботи команди бієнале та запрошених кураторів і митців впродовж підготовки та під час проведення заходу.

“Ми також надамо організаційну та адміністративну допомогу з пошуком приміщень та партнерських інституцій для проведення бієнале, сприятимемо і створенню мистецьких проектів у публічному просторі міста”, - зауважив Кличко.

Читайте також: У Києві відкрилася фотовиставка до 30-річчя виведення військ з Афганістану

Мер зазначив, що українська столиця - сучасне європейське місто з багатовіковою історією та численними пам’ятками, гостинне та безпечне. Останніми роками Київ успішно провів такі великі міжнародні події, як Євробачення, Фінал Ліги чемпіонів УЄФА, конгрес WBC.

«Manifesta» — європейське бієнале сучасного мистецтва, що змінює своє місце розташування раз на два роки, шукаючи нові цікаві ландшафти для відображення нових культурних практик. Захід вважається одним із трьох найвпливовіших художніх фестивалів Європи, разом з Венеціанським бієнале та documenta.

Попередні бієнале відбувалися в таких містах як Роттердам, Люксембург, Франкфурт, Цюрих, Палермо та інших. Наступне бієнале, у 2020 році, проведуть у Марселі.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-