За сприяння USAID створять інтерактивну мапу тепломереж Києва

За сприяння USAID створять інтерактивну мапу тепломереж Києва

Укрінформ
У Києві створять інтерактивну мапу, на якій буде повністю відтворена схема тепломереж міста з усіма об’єктами: ТЕЦ, котельні, теплові пункти, теплові камери, трубопроводи.

Про це інформує прес-служба КП "Київтеплоенерго".

"Передбачається, що на мапі Києва буде повністю відтворена схема тепломереж міста з усіма об’єктами та інформацією про них: ТЕЦ, котельні, теплові пункти, теплові камери, трубопроводи і навіть засувки на них. Усі зміни в схемі теплових мереж столиці будуть заноситися в ГІС та автоматично відображатися в режимі онлайн на веб-сайті", - йдеться у повідомленні.

Геоінформаційна система дозволить підвищити ефективність управління централізованим теплопостачанням міста: виконувати розрахунки параметрів роботи тепломереж, відображати на мапі актуальну інформацію про пошкодження, кількість відключених споживачів та хід виконання ремонтних робіт, координувати дії персоналу під час оперативних перемикань. У Київтеплоенерго сподіваються, що це прискорить роботу аварійно-відновлюваних бригад, сприятиме зниженню втрат теплової енергії і значно підвищить якість теплопостачання.

Читайте також: Київтеплоенерго щодоби ліквідує до 40 аварій

У рамках проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" Київтеплоенерго вже отримало сучасний програмний комплекс, на базі якого буде впроваджено ГІС, а також робочі станції, сервери та все необхідне обладнання для повноцінної роботи системи.

Наразі спеціалісти КП займаються адаптацією програмного комплексу до потреб міста.

Як відомо, починаючи з 1992 року, внесок Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в економічний та соціальний розвиток України становить близько 1,9 млрд доларів. Проект USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" було започатковано у жовтні 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-