У Києві вшанували пам'ять жертв Голокосту

У Києві вшанували пам'ять жертв Голокосту

Фото
Укрінформ
У Колонній залі КМДА відбулася меморіальна церемонія "Шість мільйонів сердець", присвячена Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні меморіальна акція присвячена Міжнародному дню Голокосту і має назву "Шість мільйонів сердець". Це особлива акція, яку ми проводимо, щоб згадувати тих, хто помер, щоб шанувати тих, хто вижив, і щоб розповісти про цю трагедію наступним поколінням, щоб це ніколи не мало можливості на повторення", - зазначила президент Єврейського форуму України Роксана Гамарник.

Вона зазначила, що меморіальна акція проходить шостий рік поспіль.

У ній узяли участь глави дипломатичних місій в Україні, представники міністерств і Верховної Ради, столичної влади, громадські діячі.

Меморіальна церемонія "Шість мільйонів сердець" / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Читайте також: Українці, яка прихистила єврейських дівчат під час Голокосту, відкрили пам'ятну дошку

"Надзвичайно важливо публічно вшановувати пам'ять Голокосту, для того щоб навчати майбутнє покоління. Це особливо важливо в Україні, в тій державі, на території якої під час Другої світової війни було вбито більше мільйона невинних", - сказав посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон та закликав весь світ боротися з антисемітизмом.

Учасники церемонії запалили шість свічок на згадку про шість мільйонів жертв Голокосту.

З 27 по 30 січня 2018 року в усіх регіонах України проходять меморіальні та культурно-просвітницькі заходи, присвячені Міжнародному дню пам'яті жертв Голокосту.

Захід організований Єврейським форумом України за підтримки КМДА та Асамблеї національностей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-