Скандальна забудова на Осокорках:  Кличко вимагає від Київради розірвати договір оренди

Скандальна забудова на Осокорках:  Кличко вимагає від Київради розірвати договір оренди

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко вимагає від Київради ухвалити рішення щодо розірвання договору із забудовником на Осокорках - компанією «Контактбудсервіс».

Про це він зазначив у себе на сторінці у Facebook.

"Хочу наголосити: якщо хтось думає, що поки мер лікується, можна «під шумок» провернути неблаговидні справи в столиці, то це не так! Я тримаю руку на пульсі подій. Зараз говорю про ситуацію із забудовою на Осокорках. Депутати Київради на початку грудня минулого року підтримали в першому читанні рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником "Контактбудсервіс» на Осокорках", - зазначив Кличко.

За словами мера, під час багатьох зустрічей і переговорів забудовник не почув ні міську адміністрацію, ні громадськість.

"Тому останнім попереджувальним дзвінком стало ухвалення в першому читанні проекту рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки на Осокорках. Аби забудовник нарешті зрозумів, що не можна нехтувати інтересами громади, інтересами міста! Ми дали можливість «Контактбудсервісу» до другого читання сплатити борги місту, припинити судитися з містом щодо зменшення орендної плати та досягти порозуміння з територіальною громадою щодо забезпечення необхідної інфраструктури та зелених зон у районі забудови на Осокорках", - зауважив Кличко.

Він повідомив, що після цього забудовник представив на Містобудівній раді - фахівцям, громадськості, активістам - проект забудови. Але до нього були зауваження, які «Контактбудсервіс» мав врахувати до наступного засідання Містобудівної ради. Та, замість цього, за словами мера, вчора забудовник оприлюднив заяву, що продовжить будівництво. І на будмайданчику на Осокорках уже навіть з‘являється техніка.

"Тому я звернувся до секретаря Київради, аби на найближчому засіданні, яке відбудеться 31 січня, було винесене і розглянуте в другому читанні рішення про розірвання договору оренди землі із забудовником "Контактбудсервіс» на Осокорках. Сподіваюся, депутати Київради підтримають це рішення. Такому нахабству і нехтуванню інтересами громади треба покласти край!" - зазначив Кличко.

Читайте також: Картка киянина стане єдиним проїзним документом для пільговиків

Міський голова додав, що забудовник аргументує тим, що має дозвільні документи на будівництво. За даними ж профільного департаменту КМДА, освоєння ділянки мали розпочати ще до 2008 року. І «Контактбудсервіс» винен міському бюджету понад 65 мільйонів гривень за оренду землі.

Кличко нагадав, що схожа ситуація була з іще одним скандальним забудовником - з «Марконом» на Андріївському узвозі, який не хотів платити борги місту, не зважав на громадськість, відмовився йти на Містобудівну раду. В результаті - договір оренди землі Київрада розірвала з цим забудовником остаточно.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року депутати Київської міської ради підтримали у першому читанні рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником "Контактбудсервіс" на Осокорках.

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-