У центрі Києва ввечері обмежать рух транспорту

У центрі Києва ввечері обмежать рух транспорту

Укрінформ
У центрі Києва 29 січня із 17:30 до 19:30 можливе обмеження транспортного руху у зв’язку із проведенням мирного походу, присвяченого річниці героїчного бою під Крутами.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, обмеження можливе за маршрутом: пам’ятник Героям Крут (Львівська площа) – вул. Велика Житомирська – вул. Михайлівська – Майдан Незалежності – вул. Хрещатик – вул. М. Грушевського – станція метро «Арсенальна» – алея Героїв Крут – Аскольдова могила.

Бій під Крутами є однією з найбільш героїчних і водночас трагічних сторінок історії України. Він відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова.

Читайте також: Президент поклав квіти до Пам’ятного Хреста Героям Крут

Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. Бій тривав до вечора, було відбито кілька атак, бойові втрати становили до 300 убитих, поранених, полонених. Командир Аверкій Гончаренко віддав наказ відійти до ешелону, який чекав за 2 км. Відступаючи, частина студентської сотні потрапила в оточення, відчайдушно атакувала, але сили були нерівні. Одна чота (взвод) студентів у сутінках втратила орієнтир і вийшла на ст. Крути, уже зайняту червоноармійцями. 27 полонених юнаків (студентів і гімназистів) було розстріляно. Наймолодшим полеглим було по 16 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-