За тепло та гарячу воду кияни розрахувалися на 80%

За тепло та гарячу воду кияни розрахувалися на 80%

Укрінформ
Рівень розрахунків киян за гаряче водопостачання та централізоване опалення станом на середину опалювального сезону становить майже 80%

Про це під час прес-конференції у Києві сказав директор СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, "рівень розрахунків киян за надані послуги становить майже 80%, що для середини опалювального сезону є дуже прийнятним". Водночас Лопатін зауважив, що стала заборгованість споживачів перед підприємством ще не сформована, оскільки Київтеплоенерго веде розрахунки лише з листопада 2018 року.

Разом з тим, підприємство проводить роботу з боргом, що був отриманий від ПАТ "Київенерго". "Нашим підприємством була прийнята сума боргу, що дорівнює ціні спожитого газу - 2,4 млрд грн. Проводиться робота з організації стягнення цього боргу. По кожній групі боржників треба приймати окремі управлінські та юридичні рішення", - розповів Лопатін.

Він нагадав, що на сьогодні законодавство забороняє обмежувати постачання теплової енергії в опалювальний сезон, тож стягнення боргу можливе лише у судовому порядку.

Читайте також: «Київтеплоенерго» отримало ліцензію на постачання електроенергії

"Крім того, система централізованого опалення більшості будинків не надає можливості відключення окремих житлових приміщень", - додав представник Київтеплоенерго.

Як повідомлялося, з травня 2018 року КП перейняло обов'язки з постачання теплової енергії та гарячої води для мешканців столиці. Також на баланс Київтеплоенерго були передані ТЕЦ-5, ТЕЦ-6,180 котелень, станції теплопостачання, сміттєспалювальний завод "Енергія", 2,7 тис. км теплових мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-