У Києві сьогодні відкриють меморіальну дошку Дмитру Донцову

У Києві сьогодні відкриють меморіальну дошку Дмитру Донцову

Укрінформ
Сьогодні, 24 січня, у Києві відбудеться відкриття меморіальної дошки у пам'ять про політичного діяча, філософа, журналіста, ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова.

Дошку встановлено на фасаді інформаційного агентства «Укрінформ», що розташоване на вулиці Богдана Хмельницького, 8/16. У 1918 році Донцов був першим керівником Українського державного телеграфного агентства – історичного попередника Укрінформу.

У відкритті меморіальної дошки візьмуть участь заступник голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак, освітній та громадський діяч Сергій Квіт, голова фракції ВО «Свобода» у Київраді Юрій Сиротюк, вокаліст гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко, генеральний директор «Укрінформу» Олександр Харченко.

«Відтепер наші журналісти дорогою на роботу щодня минатимуть меморіальну дошку з портретом Дмитра Донцова, і в тому буде важлива символічність. Дмитро Донцов став фундатором агентства, яке проводило інформаційну політику незалежної України часів гетьмана Скоропадського, і заклав підвалини його роботи – оперативність, незалежність, фаховість», - наголосив гендиректор Укрінформу Олександр Харченко.

Відтоді, за його словами, агентство зазнало чималих трансформацій, «але ці донцовські «маркери» сьогодні, як і багато років тому, визначають роботу агентства». 

Читайте також: У Києві відкрили пам'ятну дошку кінорежисерові Юрію Іллєнку

«Тож, певною мірою поява меморіальної дошки Донцову на фасаді нашого дому – це повернення Донцова до рідного агентства, повернення його високих професійних стандартів, його блискучого таланту після всіх карколомних поворотів долі. Про актуальність спадщини Донцова для сьогоднішнього порядку денного України свідчить вже той факт, що варто було з'явитися кілька місяців тому рішенню столичної влади про увічнення пам'яті Донцова, як російська пропагандистська машина відразу почала інформаційну кампанію проти. Тож немає сумнівів, що Донцов має бути з нами», - підсумував Харченко.

Урочисте відкриття меморіальної дошки та прес-конференція відбудуться 24 січня о 12:45 в інформагентстві Укрінформ (Київ, вул. Б.Хмельницького, 8/16).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-