Кличко: День Соборності символізує єднання наших прагнень заради незалежної України

Кличко: День Соборності символізує єднання наших прагнень заради незалежної України

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко привітав українців з Днем Соборності.

Про це повідомляє офіційний портал Києва.

«Сьогодні виповнюється сто років із дня проголошення Акту Злуки Української Народної і Західноукраїнської Народної Республік. Цей день символізує єднання. Єднання наших прагнень, наших зусиль заради соборної, незалежної і сильної України. І тільки наша мудрість, згуртованість і воля до перемоги допоможуть здолати ворога, відновити територіальну цілісність нашої держави і побудувати таку Україну, у якій ми мріємо жити», – наголосив Віталій Кличко.

22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, щорічно відзначається День Соборності України.

Читайте також: Кличко виступить на економічному форумі у Давосі

Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) Української держави. У 2011 році День Соборності поєднали з Днем Свободи, що раніше відзначався 22 листопада, під назвою «День Соборності і Свободи України». Однак 2014 року Указом Президента Петра Порошенка свято було відновлено як День Соборності України.

Цього року, у столітній ювілей Акту Злуки, свято відзначається під гаслом «Разом з власної волі з 1919 року».

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-