Побиття вчителя у Києві: постраждалий досі в лікарні

Побиття вчителя у Києві: постраждалий досі в лікарні

Укрінформ
Міністерство освіти і науки звернулося до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою взяти під особистий контроль розслідування побиття одним з батьків вчителя в київському ліцеї.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

«Ця ситуація не має виправдання, і нападник, якого вже затримала поліція, має зазнати справедливого покарання. Тому ми просимо керівництво МВС взяти справу та її розслідування під особистий контроль. Постраждалий учитель в лікарні, йому завдані серйозні ушкодження. Але не менш жахливо те, що це сталося на очах у дітей, які також зазнали важкої психологічної травми. Тому ми закликаємо педагогічний колектив, психологів та батьківську спільноту ліцею об’єднатися, разом подбати про дітей та обговорити, як уникнути подібних ситуацій в майбутньому», – зауважив т.в.о. міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Читайте також: У Києві батько школяра побив учителя фізкультури

У листі, яким МОН звернулося до Авакова, йдеться про те, що безпека всіх учасників навчального процесу – вчителів, батьків та школярів – є обов’язковою передумовою успішного отримання освіти.

«Школа – один із основних фундаментів нашої держави, тому за жодних обставин ми не можемо допустити, щоб на її території, з вчителями, які є серцем шкільної освіти, на очах у дітей, яким ми мусимо передати цінності взаємоповаги та цивілізованого співжиття, чинилося насильство та знущання», - зазначається у листі.

МОН також наголошує, що «покарання винного та рішуче засудження з боку держави подібних насильницьких дій є необхідним для захисту та розвитку як українського вчительства, так і школярів, які в майбутньому розбудовуватимуть нашу країну».

Як повідомляв, Укрінформ, 16 січня між батьком учня київського ліцею № 157 та вчителем фізкультури навчального закладу стався конфлікт. У результаті вчитель отримав травми, з якими його госпіталізували до лікарні. Правопорушника було затримано та оголошено підозру в умисному вчиненні важких тілесних ушкоджень, що передбачає, згідно з Кримінальним кодексом України, покарання до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-