Міносвіти просить Кличка переглянути рішення щодо платних садків для некиян

Міносвіти просить Кличка переглянути рішення щодо платних садків для некиян

Укрінформ
МОН звернулося до голови КМДА Віталія Кличка з проханням переглянути рішення Київської міськради, відповідно до якого батьки незареєстрованих у столиці дітей повинні оплачувати їх навчання в комунальних дитсадках Києва.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«З метою реалізації конституційного права дітей на здобуття безоплатної дошкільної освіти в комунальних закладах дошкільної освіти територіальної громади міста Києва, у тому числі не зареєстрованих в місті Києві, просимо вжити заходів щодо перегляду відповідного рішення Київської міської ради на предмет його відповідності вимогам статей 24, 53 Конституції України щодо забезпечення рівних конституційних прав дітей на доступну і безоплатну дошкільну освіту незалежно від місця їхнього проживання», – йдеться у листі.

Як приклад МОН наводить аналогічну ситуацію в Тернополі, що вже стала предметом судового оскарження. Так, Тернопільський окружний адміністративний суд визнав незаконним встановлення плати за здобуття дошкільної освіти в закладах дошкільної освіти міста Тернопіль для дітей, які не зареєстровані у ньому (рішення від 07 листопада 2018 року у справі № 1940/1387/18). Зазначене судове рішення ще не набрало законної сили у зв’язку з його апеляційним оскарженням. Водночас це засвідчує потенційну можливість оскарження в судовому порядку також і рішення Київської міської ради.

Читайте також: Кличко перевірив, як триває реконструкція дитсадка для дітей з особливими потребами

Як повідомлялося, Київська міська рада прийняла рішення, згідно з яким батьки дітей без київської реєстрації мають сплачувати за навчання дітей у комунальних дитячих садочках. Рішення набуло чинності з 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-