У Києві сім’ям загиблих учасників АТО замість землі запропонують гроші

У Києві сім’ям загиблих учасників АТО замість землі запропонують гроші

Укрінформ
Постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала проект рішення, який передбачає надання матеріальної виплати сім’ям загиблих киян-учасників АТО заміcть землі.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Сьогодні в столиці обмежені земельні запаси, тому органи виконавчої влади та місцевого самоврядування не в змозі задовольнити необхідні потреби в отриманні земельних ділянок. Таким чином, сім’ї загиблих киян-учасників АТО зможуть обирати: земля у місті, що гарантовано їм державою, або ж матеріальна допомога. Передбачається виплата у розмірі 400 прожиткових мінімумів. Станом на 1 грудня 2018 року це становило 768 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко, на сьогодні в місті налічується 363 сім’ї загиблих киян-учасників АТО,142 з них вже отримали земельні ділянки.

"Задовольнити законне право решти для столиці вкрай складно. Тому ми пропонуємо грошову компенсацію. Люди самі обиратимуть, куди їм краще спрямувати ці кошти: купити землю чи квартиру. Більше того, не всі з 142 сімей, які отримали ділянки, мають можливість їх облаштувати. Тому вони можуть передати землю до комунальної власності міста, а натомість отримати грошову допомогу», – підкреслив Міщенко.

Реалізація проекту рішення буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету міста, передбачених у міській цільовій програмі «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

Читайте також: Мініатюрні символи Києва отримали аудіогіда

Передбачається, що розглядати питання, пов’язані з виплатою матеріальної допомоги, буде спеціальна комісія, яка працюватиме при кожній райдержадміністрації столиці.

Відповідний проект рішення мають розглянути на одному із пленарних засідань Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-