Стець доручив провести аудит витрат на створення муралу в метро “Осокорки”

Стець доручив провести аудит витрат на створення муралу в метро “Осокорки”

Документ
Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець доручив державному секретарю Мініфорполітики Артему Біденку провести комплексний аналіз процедури закупівлі послуг щодо створення монументального настінного розпису станції Київського метрополітену “Осокорки”.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, оприлюднивши фотокопію відповідного розпорядження.

“Сьогодні надійшов запит від телеканалу СТБ. Щоб не витрачати час, ось моя офіційна публічна відповідь. По-перше, через 5 хвилин після отримання запиту дав розпорядження щодо проведення внутрішнього аудиту. По-друге, про наслідки цього аудиту відповідь буде теж публічною і теж офіційною. По-третє, якщо аудит виявить ознаки корупції, особисто передам всі документи в НАБУ”, - зазначив Стець.

За його словами, аудит процедури закупівлі послуг з розроблення моделей інформаційних продуктів, у тому числі графічного характеру та виробництво соціальної реклами на тему “Зміцнення національної єдності”, а саме “Створення монументального настінного розпису станції “Осокорки” має проводитися із залученням працівників фінансово-економічного та юридичного секторів відомства, а також головного спеціаліста внутрішнього аудиту.

Читайте також: Проект щодо кризових комунікацій буде готовий до кінця липня - Мінінформ

Розпорядження міністра - це реакція на клопотання ТОВ “Телеканал СТБ”, у якому Стеця просять в інтерв’ю прокоментувати кошторис цього проекту і надати документи, які підтверджують законність витрат коштів з державного бюджету на це. За даними телеканалу у фінансовій звітності МІП щодо виконаних робіт на станції метро “Осокорки”, а саме малювання муралів є статті витрат "послуги з детального розроблення і узгодження ескізу”, - 349 тисяч гривень, і послуги "митців" художників” - 521, 41 за 1 кв. м., що на всю площину 2716 кв.м. становить 1,5 млн грн. Втім, за даними СТБ, митці стверджують, що ескізи та мурали малювали безкоштовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-