Синоптики дали поради, як не впасти на слизькій дорозі

Синоптики дали поради, як не впасти на слизькій дорозі

Укрінформ
На дорогах Києва 8 січня місцями спостерігатиметься ожеледиця, тож водіям і пішоходам слід бути особливо уважними та обережними.

Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на Український гідрометцентр.

"За прогнозом синоптиків, 8 січня у столиці хмарно, з проясненнями, без опадів, вітер південний помірний, температура 7-9° морозу. Із метою попередження травматизму та уникнення аварійних ситуацій, Управління з питань цивільного захисту КМДА закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці", - йдеться у повідомленні.

У КМДА нагадали водіям основні правила поводження на дорогах у складних метеоумовах. Зокрема, необхідно дотримуватись швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до аварійних ситуацій. При наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ швидкість слід знижувати до мінімуму. Крім того, не можна забувати вмикати габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі, а в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах - використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Читайте також: Перед Старим Новим роком українцям обіцяють дощ

Для пішоходів є свої рекомендації. Так, ходити потрібно не поспішаючи, ноги мають бути злегка розслабленими та трохи зігнутими у колінах, а ступати слід на всю підошву.

Руки не варто тримати в кишенях – це збільшує можливість падіння і тяжких травм. Натомість, махання руками в такт ходьби допоможе краще утримати рівновагу.

Проте, якщо рівновагу під час ходьби порушено, слід швидко присісти – це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

Якщо ж падіння не уникнути, необхідно напружити м’язи, згрупуватися, а доторкнувшись до землі, перекотитися – так сила удару зменшиться.

Уважними пішоходам слід бути й на тротуарі, адже автомобіль може занести або водій не встигне вчасно загальмувати.

Перебігаючи дорогу перед автомобілем, слід враховувати, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів.

Необхідно обходити металеві кришки люків – як правило, вони вкриті льодом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-