На Оболоні оголосили карантин через сказ

На Оболоні оголосили карантин через сказ

Укрінформ
На частині території Облонського району Києва запроваджено карантинні обмеження через виявлений у кошеняти сказ.

Про це повідомляється на сторінці Оболонської райдержадміністрації у Facebook.

"У зв’язку з виявленням захворювання на сказ у кошеняти, якого було знайдено в нашому районі на вул. Полярній, 20-д, Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при виконавчому органі Київської міськради (Київській міській державній адміністрації), запроваджено карантинні обмеження щодо сказу на частині території Оболонського району м. Києва", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили в РДА, обмеження запроваджуються на території, обмеженій перетинами вулиць Богатирської, Полярної, П.Калнишевського, Сім’ї Шовкоплясів. Крім того, визначено загрозливою зоною прилеглу до них територію Оболонського району.

Карантинні обмеження скасовуються через 60 днів після останнього виявлення захворювання на сказ у зазначеній зоні, розповіли у райдержадміністрації.

"На даний час проводяться заходи по локалізації і ліквідації захворювання. Власникам домашніх улюбленців, які проживають на цій території, рекомендується провести профілактичне щеплення тварин проти сказу", - заявили в РДА.

Читайте також: Через грип на Донеччині закрили 48 шкіл

Також надано рекомендації на випадок укусу тварини: необхідно промити рану значною кількістю мильної води, краї рани змазати 70 - градусним спиртом або 5% розчином йоду, накласти асептичну суху пов’язку та негайно звернутися до лікаря.

На території Оболонського району при укусах тварин мешканці можуть звернутися до травмпунктів у Київській міській клінічній лікарні №8 (вул. Юрія Кондратюка, 8) - для дорослого населення; Київській міській дитячій клінічній лікарні № 1 (вул. Богатирська, 30) – для дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-