На Київщині збудують найбільший в Європі завод з виробництва скла

На Київщині збудують найбільший в Європі завод з виробництва скла

Укрінформ
У Київській області наступного року розпочнеться будівництво найбільшого в Європі заводу з виробництва скла потужністю 600 тонн на добу, в який буде інвестовано понад 300 млн євро.

Про це у виступі на Форумі про перспективи українсько-арабського співробітництва в Укрінформі заявив президент групи компаній "Агромата" Олександр Моляка, повідомляє кореспондент агентства.

"Інвестиція, яка буде заходити у 2019 році в Україну, - це будівництво найбільшого в Європі заводу з виробництва скла флоат-методом потужністю 600 тонн на добу. Це величезний завод, який американці будуватимуть під ключ. У 2019 році починаємо будувати. Інвестиції - понад 300 млн євро", - сказав Моляка.

Він поінформував, що є керівником проекту, а споруджуватиметься завод у Київській області .

"Поки що більше нічого не говоритиму, думаю, що через місяць американці оголосять на весь світ, що будують такий завод в Україні", - спрогнозував президент групи компаній "Агромата".

Читайте також: Процедури Фонду енергоефективності протестують на десяти ОСББ - Зубко

За словами Моляки, сьогодні в Україні жодний квадратний метр скла не виробляється, воно 100- відсотково імпортується, відповідно, це позначається на собівартості будівництва. Тому було ухвалено рішення побудувати такий завод в Україні.

"Я півтора року працював над цим проектом, все підписано, все йде... Цей завод буде не завтра, він будуватиметься 24 місяці, але все ж таки він у нас буде, і це дуже важливо", - акцентував Моляка.

Він спрогнозував, що спорудження заводу з виробництва скла потужністю 600 тонн на добу покриє весь наявний дефіцит, дасть поштовх розвитку будівельної галузі і знизить собівартість будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-