У Києві залишилося декомунізувати менше десятка вулиць

У Києві залишилося декомунізувати менше десятка вулиць

Укрінформ
У Києві згідно із законом про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів залишилося перейменувати менше 10 вулиць.

Про це на презентації інформаційно-пізнавальних телепрограм про видатних українців, чиї імена увічнено у назвах столичних вулиць, що відбулася в Укрінформі, сказав секретар Комісії з питань найменувань, начальник відділу з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій Ярослав Шибанов.

"Ця робота в Києві практично завершена, в Київраді готується до розгляду менше 10 вулиць, які залишилися (не перейменованими — ред). Вже на виконання закону перейменовано більше 170 вулиць", — сказав Шибанов.

Читайте також: У КМДА відкриють новий громадський простір для киян

Як зазначила на прес-конференції доцент кафедри етнології та краєзнавства історичного факультету КНУ імені Шевченка Наталія Терес, перейменування вулиць в Києві триває майже 30 років. Але тільки з прийняттям відповідного законодавства цей процес став і професійним, і громадським, і державним. Вона навела приклад, коли історики піднімали архівні документи стосовно відомих особистостей, таких як академік Шліхтер, іменем якого названі і вулиця, і інститут, і виявилося, що в 1930-ті роки він разом з іншими радянськими та партійним діячами підписував документи про використання газу при придушенні селянського повстання.

Шибанов зазначив, що процедура перейменування багатоетапна, і участь у ній беруть як фахівці — історики, києвознавці, так і громада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-