Бурульки-вбивці: киянам радять не ходити під будинками

Бурульки-вбивці: киянам радять не ходити під будинками

Укрінформ
Київські рятувальники попереджають про небезпеку крижаних бурульок.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у м. Києві.

«У зв'язку з погодними умовами на дахах та балконах будинків та споруд з’являються бурульки. Особливо небезпечні місця, де тротуари прилягають до будинків», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, серйозність травм перехожих залежить від висоти будівлі та ваги бурульки. Місця, де звисають бурульки, повинні облаштовуватись спеціальними огородженнями. Проте люди не завжди звертають на це увагу та прямують далі повз червоні стрічки. Також не завжди комунальні служби або власники будинків встановлюють огородження.

Читайте також: У деяких областях України “розгуляється” мороз

«Жителі багатоповерхівок повинні також слідкувати за своїми балконами, де могли зібратись невеликі купки снігу чи лід. Також, при можливості, необхідно збити бурульки, щоб перехожі чи сусіди знизу не травмувалися. Проводити роботи з прибирання снігу, льоду з дахів будівель повинні люди зі спеціальною підготовкою та дотримуючись техніки безпеки, а відповідальні за це - власники будівель», - нагадують у відомстві.

Головне управління ДСНС України у м. Києві звертається з проханням бути обережними, не ходити через встановлені огородження та під будинками, де видно на дахах бурульки; телефонувати до комунальних служб, які можуть допомогти у вирішенні цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-